Gode råd til nye og kommende hvalpeejere

Har I valgt en Toller-hvalp fra Lunetoller, gælder følgende:

Hvalpen bliver registeret i Dansk Kennel Klub, og I får stamtavlen med når I henter hvalpen.

Hvalpen har fået ormekur 3 gange. Når hvalpen har været hos jer i ca. 14 dage bør I gentage kuren. Kontakt dyrlægen, da ormekure er receptpligtige. 

Hvalpen er vaccineret inden afhentning. Den skal vaccineres igen mod hundesyge, parvovirus og coronavirus, når den er 12 uger gammel. Herefter bør den vaccineres en gang årligt, og hvis den skal med jer ud og rejse til udlandet, skal den også vaccineres mod rabies mindst én måned før udrejsen. Kontakt dyrlægen i god tid. Nogle lande forlanger blodprøve.

Husk også, at hvalpen skal være lovpligtigt ansvarsforsikret. Den skal ydermere ifølge hundeloven bære halsbånd med hundetegn, som skal være indgraveret med ejerens navn og adresse.

Nattesøvn:
Hvalpen kan blive ked af det de første nætter den er flyttet hjemmefra. Vi har god erfaring med at lade hvalpen sove i en transport-taske, som står i soveværelset. Så kan man trøste den i løbet af natten, hvis det bliver nødvendigt.

Fodring:
Hvalpen er fordret med Essential the beginning. Hvalpen er fodret 3 gange dagligt med ca. 90 g pr. gang. Vi har fodret ca. 7.30, ca. 15.00 og ca. 19.00. Foderet gives tørt. I kan gradvist minimere frokostmåltidet, så når hvalpen er 4-6 måneder gammel, får den kun 1-2 gange dagligt.

Leg aldrig med hvalpen lige efter et måltid, da der er risiko for mavevending, hvilket er dødeligt! 

Vil I give hvalpen et kødben som er godt for tænderne, skal det være rå okse- eller kalveknogler. Den må aldrig få fjerkær- svine- eller fiskeben.

Opdragelse:
Selvom det ikke er et krav, vil vi kraftigt anbefale at I går til hvalpemotivation/lydighedstræning med jeres hvalp både for hvalpen og jeres egen skyld. Alle har klart mest glæde af en velstimuleret og velafrettet hund.

Det er en god idé at investere tid og kræfter på at gøre hvalpen renlig fra dag 1. Husk den altid skal tisse m.m. når den vågner, har spist og efter den har været aktiv/leget.

Trapper mm.: En hvalp må ikke gå på trapper før den er 7-10 måneder gammel. Hunden bliver mest belastet af at gå ned ad trapper, så når den skal lære det bør man starte med at lade den gå op og så bære den ned. Samme tommelfingerregel gælder for at springe op og ned fra møbler, bagagerummet i bilen mm.

Vi håber jeres hvalp får et rigtigt godt hundeliv og at den bliver en gammel hund, som I har glæde af i mange år!

Vi modtager gerne billeder og historier om jeres hvalp hvis I har lyst, dette sker på vores fb-side: Lunetoller.dk, hvor I kan anmode om medlemsskab hvis I ikke allerede er medlem. 

Kim og Charlotte

Del siden